The Studio, Greencoat Place - London

 

Historic London Office Space Revitalized With Fine, Textured Lift Enclosure

The Studio at Greencoat Place is a former Victorian depository that was renovated to become an open plan office with a beautiful street frontage. The building has been reconfigured with a new entrance befitting its scale and location with office accommodations above. The redesign compliments and utilizes the building original industrial features such as brick walls, concrete soffits, and exposed cast iron supports. A refurbished platform lift is the prominent feature in the reception area.

The lift is enclosed in two layers of Banker Wire’s lock crimp wire mesh patterns. First is a fine woven wire mesh in brass, L-3. This pattern is layered behind a larger opening mesh of a similar design. L-80, another lock crimp pattern, is plated in black copper and sits over the L-3 brass pattern creating an interesting texture. Combined, the two patterns evoke the industrial aesthetic and the era that the architect was capturing in their design.